Biografie

Helene Gandolfi

Portretschilder

Ik teken al een leven lang. Sinds 2010 is mijn fascinatie voor het tekenen en schilderen van de mens steeds meer toegenomen. Ik noem mijzelf daarom nu portretschilder.

Naast het maken van vrij werk en portretten in opdracht geef ik sinds 2011 teken- en schildercursussen. Ook ben ik regelmatig gastdocent. Doordat de bijeenkomsten door corona lange tijd niet mogelijk waren heb ik in 2020 de online cursus portrettekenen Deel 1 ontwikkeld en daar is in 2022 portrettekenen Deel 2 bijgekomen.

Of het nu om de live cursussen gaat of om de online cursus, met veel enthousiasme breng ik mijn fascinatie en kennis van het figuratief tekenen en schilderen over aan mijn cursisten.

Ook ben ik aangesloten bij een modeltekenclub in Lochem. Deze club actieve tekenaars komt wekelijks bij elkaar om naar waarneming te tekenen.

Mijn kunstopleiding heb ik gevolgd aan de kunstacademie ArtEZ in Enschede.

Onder het mom ‘een leven lang leren’ blijf ik lessen en masterclasses portretschilderen volgen bij gerenommeerde portretschilders in binnen- en buitenland.

Mijn vrije werk bestaat voornamelijk uit olieverfportretten bij voorkeur op hout geschilderd.

Ik exposeer mijn werk regelmatig, zowel solo als met collega-kunstenaars. Aankondigingen van komende exposities zijn te vinden op de agendapagina.