Biografie

Helene Gandolfi

Portretschilder

Helene Gandolfi is beeldend kunstenaar en heeft zich sinds 2010 voornamelijk toegelegd op het tekenen en schilderen van portretten.

Naast het maken van vrij werk en portretten in opdracht geeft Helene ruim 10 jaar teken- en schildercursussen in het Gelderse Laren. Ook treedt zij regelmatig op als gastdocent.

Omdat de bijeenkomsten door corona lange tijd niet mogelijk zijn heeft Helene in 2020 een online cursus portrettekenen ontwikkeld.

Of het nu om de live cursussen gaat of om de online cursus, met veel enthousiasme brengt zij haar fascinatie en kennis van het figuratief tekenen en schilderen over.

Ook is Helene aangesloten bij een modeltekenclub in Lochem. Deze club actieve tekenaars komt wekelijks bij elkaar om naar waarneming te tekenen.

Helene heeft een afgeronde kunstopleiding aan de kunstacademie ArtEZ in Enschede. 
Onder het mom ‘een leven lang leren’ blijft zij regelmatig lessen en masterclasses portretschilderen volgen bij gerenommeerde portretschilders in het land.

Haar vrije werk bestaat voornamelijk uit olieverfportretten bij voorkeur op hout geschilderd.

Zij exposeert haar werk zowel solo als met collega-kunstenaars. Aankondigingen van komende exposities van haar werk zijn te vinden op de agendapagina.